Jim van der Zon wint fotowedstrijd Centrumvisie

June 25, 2019 564 keer bekeken 0 comments

Tijdens de tweede bijeenkomst van de Visiegroep Sassenheim op 18 juni werd Jim van der Zon verrast met een cadeaubon. Met zijn foto’s van Sassenheim won hij de fotowedstrijd die de gemeente organiseerde voor de Centrumvisie.

Mensen konden foto’s insturen van plekken in Warmond, Voorhout en Sassenheim die ze mooi vinden, of juist niet.” Dat vertelt Jacoline Hoogenboom, projectleider van de Centrumvisie bij de gemeente Teylingen. “Zo kunnen we op een laagdrempelige manier zien wat kenmerkend is voor ieder centrum en wat iedereen daarvan vindt.” Daar werd goed gebruik van gemaakt. Sommige foto’s maakten aardig wat reacties los.

Uit de ingezonden foto’s werden de foto’s van Jim dus gekozen als winnaar. Jim vertelt dat hij op de website van de Centrumvisie las over de fotowedstrijd. Na wat foto’s gezien te hebben, wilde hij wel mee doen. “Op een goed-weer dag, de beste foto’s maak je op een goede lichte dag, ben ik toen op de fiets gestapt. Ik ben het dorp rondgefietst omdat ik weet dat er hele leuke plekken zijn.” Hij koos uiteindelijk voor Sassembourg, het Oude Raadhuis en het terras van Hemels, zijn stamcafé. Deze plekken laten iets van de ziel van Sassenheim zien: een gezellige mix van oud en modern. Daarnaast dacht Jim goed na over hoe hij de foto’s maakte: “Ik heb er vooral op gelet dat er iets te beleven is op de foto, dat het een diepte-effect heeft waardoor je je even op de locatie zelf voelt.”

Naast de winnende foto’s van Sassenheim, fotografeert Jim wel vaker. “In het voorjaar maak ik veel foto’s op de Keukenhof en straks in augustus ben ik drie dagen aan het fotograferen bij Castlefest.” Gefeliciteerd met de winst, Jim!

0  Comments

Cookie settings