Voorhout - Herenstraat oversteekplaats

Laat je weten wat jij vindt?

Welke plek in het centrum van Sassenheim, Warmond en/of Voorhout vind je mooi? Welke plekken vind je misschien juist niet mooi? Hieronder zie je foto’s uit de drie kernen. Wij zijn heel benieuwd wat jij van deze plekken vindt. Op welke plekken ben je trots? Wat kan beter?

 

 

Reageer op de foto's

We geven per foto aan in welke kern deze plek te vinden is. Klik op de foto om deze beter te bekijken. Je kunt direct reageren met jouw mening over deze plek.

 

We hebben een winnaar!

De fotowedstrijd is voorbij. En we hebben een winnaar! Je kan nog steeds reageren op foto's, maar geen nieuwe foto's meer insturen.


 

 

Dit is een foto uit Voorhout. Wat vind jij van deze plek?

Waarom is dit een fijne plek om te zijn, of waarom juist niet? Wat mag hier niet veranderen en wat moet er beter? Laat hieronder jouw reactie achter.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

10  reacties

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Michiel 26-07-19 om 10:07

Een goed voorbeeld van de smalle straat en waarom je voor eenrichtingsverkeer met een fietsstraat moet kiezen

V. Van den hoed 14-06-19 om 9:46

Vreselijke weg die Herenstraat. Hier ga je niet gezellig winkelen en zeker niet veilig boodschappen doen met je kinderen. De Herenstraat zou een gezellige winkelstraat kunnen worden als deze weg onaantrekkelijk wordt voor gemotoriseerde voertuigen door het bijv eenrichtingsverkeer te maken, drempels neer te leggen, stoplichten voor overstekende voetgangers neer te zettten en/of Bepaalde tijden af te sluiten. Ik kom zelf uit een dorp waar de winkelstraat dicht is voor verkeer(behalve laden en lossen van vrachtwagens op bepaalde tijden) het centrum daar is zoveel gezelliger/veiliger en dat maakt het leuker om er boodschappen te doen, een terrasje te pakken en te shoppen. Wat weer goed is voor de economische groei van het dorp.
Wat mij ook opvalt is dat er aan het begin van het dorp(vanaf nagelnieuw) wordt aangegeven dat je 30 km mag rijden. Verder wordt het nergens aangeven, wat in mijn ogen er voor zorgt dat automobilisten op bijv Schoonoord dood leuk 50 km rijden. Mijn man is in Voorhout geboren en getogen en ook hij hield zich niet aan de 30 km zone. Tot ik zei dat het allemaal 30 km zone is. Zo had hij het nooit bekeken. Het wordt dus gewoon niet goed aangegeven! Ik vind dit kwalijk, ik weet zeker dat ik niet de enige moeder in Voorhout ben die het verkeer in Voorhout onveilig vind! Waarom wordt er dan niks aan gedaan?!
Ik weet nog goed wat mijn eerste indruk was van Voorhout, namelijk want een ongezellig dorp! Waar is het gezellig “dorpshart”?! Ik snapte er niks van.
Dat is dus geen visite kaartje voor eventuele nieuwe bewoners en toeriste.

Anoniem 09-05-19 om 8:00

Ik steek hier elke ochtend over met onze zoon, waarbij slechts 1 op de 3 auto's stopt. Het gevaarlijkst zij de auto's die fietsers inhalen en op de linkerhelft van de weg 'ineens' het zebrapad 'ontdekken'. Een inhaalverbod zou een idee zijn.
Ik hoef geen drempels, maar zou liever een knipperlicht constructie zoals in Noordwijk zien.

Bij de Nagelbrug de fietsers al bij Schoonoord een gescheiden fietsstrook richting de brug geven. Dit scheelt fietsers op de stoep en rare auto manoeuvres bij drukte.

Rianne 08-05-19 om 20:36

Over het algemeen vind ik de hele herenstraat door het drukke verkeer een onrustige en onveilige weg waar ik niet met mijn jonge kinderen door durf te fietsen.
De drukte aan auto's heeft een negatief effect op de gezellige uitstraling van de Herenweg en ontneemt het dorp de mogelijkheid op een rustige winkelstraat waar je elkaar kunt ontmoeten.

Anoniem 07-05-19 om 21:36

Handig zo een hoge bus op de parkeerplaats. Die mag daar natuurlijk gewoon staan maar erg veilig is dit niet mocht je hier willen oversteken. Het verkeer vanaf het spoor zal degene die wil oversteken pas laat zien. Net zoals bij het zebrapad van de Hema naar de Etos. Als daar een bus staat geparkeerd bij de bushalte om mensen in en uit te laten stappen word ook hier het zich geblokkeerd voor mensen die willen oversteken bij het zebrapad want die ligt direct achter de bushalte.

Anoniem 07-05-19 om 20:06

Van de zebrapaden in de Herenstraat zoals deze op foto, kunnen beter drempels i.c.m. zebrapaden worden gemaakt zodra de noordelijke randweg af is.
Rechts is een in- en uitrit voor bewoners boven- en ondernemers in oude postkantoor (Herenstraat 43). Helaas parkeren mensen regelmatig doodleuk voor die in- en uitrit waardoor deze wordt geblokkeerd... in plaats van 50 meter verder te rijden naar de parkeergarage van de Plus... (stel je voor dat je moet lopen)

Anoniem 07-05-19 om 13:36

Mooie plek in het dorp dat zowel voor het verkeer als het winkelend publiek intensief wordt gebruikt. De lokale middenstander verdient hier zijn brood. Gun elkaar een beetje ruimte, rij geduldig, dan kunnen we allemaal blijven genieten van deze weg.

Anoniem 07-05-19 om 11:43

Duidelijke aanduiding, overzichtelijk punt. Maar veel verkeer houdt zich daar niet aan de snelheid, noch aan de bewegwijzering. Dan helpt een mooi zebrapad neit.

M. Weenink 06-05-19 om 17:29

Heel prima. Mooie oversteekplaats.

Remy 06-05-19 om 11:37

Veelste druk. Er zou een betere randweg/doorgang moeten komen om het verkeer om te leiden en de hoofdstraat van Voorhout nieuw leven in te blazen door het auto-luw te maken.